3-Sters Duikbrevet

De opleiding 3-Sters Duiker / Dive Master

(vergelijkbaar met PADI Dive Master)

De 3-Sters duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Dive Master. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden overeenkomen met die van de gediplomeerde NOB 3-sters duiker .

De 3-Sters duikopleiding is er een van verdieping: in deze opleiding worden de puntjes op de i gezet en de achtergronden van wat je tot nu toe als vaste gegevens hebt aangenomen verduidelijkt. Je wordt opgeleid als ‘begeleidend duiker’. Je leert in het onderdeel Redden hoe je moet reageren bij een duikongeval. Ook leer je hoe je duikers in opleiding kan begeleiden door duiktechnieken met hen te oefenen.

Als 3-Sters duiker kun je ervoor kiezen om je verder te specialiseren in het duiken óf te kiezen voor de instructiekant: de opleiding tot 1-sters instructeur. Je kunt het natuurlijk ook allebei doen.

Dive Master: 3-Sters duiker aan de leiding

Als 3-Sters duiker kun je alle kanten op; een van de dingen die je leert, is het begeleiden van duikers tijdens een clubduik, maar ook oefenen met duikers die in opleiding zijn voor hun volgende brevet. Binnen de Walvis zijn er veel 3-Sters duikers actief als begeleider en staand klaar om de instructeurs te helpen.