Over ons

Niet iedereen staat op de groepsfoto. Na een middag praten over Duikteam De Walvis ziet iedereen er blij en voldaan uit

Duikteam De Walvis in de Gedempte Gracht, Zaandam tijdens ledenwerving voor ons vereniging

Duikteam de Walvis, een korte geschiedenis

In de zomer van 1971 vond in zwembad “De Wijdewormer” een verdrinkingsongeval plaats. Het duurde bijna de hele dag voor een duikploeg aanwezig was om assistentie te verlenen. De toenmalige badmeester vond dit niet acceptabel en wilde na dit voorval een eigen duikploeg hebben. Dit was het begin van ons duikteam.

Gedurende de afgelopen 44 jaar heeft De Walvis niet stil gezeten, in tegendeel. Wij zijn een vereniging die tal van activiteiten ontplooit in en om het water.

Onze leden duiken op de mooiste plekken over de hele wereld, maar voelen zich net zo thuis in Nederland.

De Walvis is een vereniging die voortdurend in beweging is en waar iedereen welkom is. Jong en oud, beginnend of gevorderd. Je zit bij ons nooit verlegen om een buddy, er is altijd iemand om mee te duiken. En met onze eigen vulinstallatie ben je altijd voorzien van voldoende (schone) lucht om uren onderwater door te brengen.

Een vereniging voor iedereen

Een vereniging voor beginnende tot gevorderde duikers. We hebben een rijk verenigingsleven met tal van activiteiten. In ons eigen clubhuis “De Walvisbaai”, waar we beschikken over een eigen vulinstallatie, ben je elke donderdagavond welkom.

Onze leden zijn NOB of PADI duikers. Mocht je geen brevet hebben, dan kun je bij ons team van ervaren en enthousiaste instructeurs een gedegen opleiding volgen. Heb je al wel een brevet, dan kun je verder gaan met tal van specialty’s.

Wij leiden op volgens het internationale systeem CMAS

(het sterrensysteem), vergelijkbaar met bekende opleidingen zoals PADI.

1* duiker / PADI Open Water & Adventure Diver

2* duiker / PADI Advanced Open Water

3* duiker / PADI Master Diver

4* duiker / PADI Master Scuba Diver